A Danone vállalása a gyermekeknek szóló reklámokat illetően

A Danone EU szinten 2007-ben alapító tagként csatlakozott az “EU Pledge” önkéntes vállaláshoz, ezáltal is elkötelezve magát abban, hogy csak olyan termékeket reklámoz gyermekek számára, amelyek megfelelnek bizonyos tápanyagösszetételi kritériumoknak. 

tovább

Mi a társadalmi felelősségvállalás?

Ahogy a Danone Csoport korábbi vezetője, Antoine Riboud, említi, egy vállalatnak nemcsak a gazdasági teljesítés a célja, hanem szükséges, hogy felelősségteljesen foglalkozzon a környezetével, mind társadalmi, mind természeti környezet szinten.

tovább

Egy életünk van és egy bolygónk

A Danone meggyőződése, hogy nem csak a saját életünket, de az egész világot is megváltoztathatjuk a tudatos táplálkozással. A vállalat ezért fogalmazta meg nemzetközi jövőképét, az „Egy életünk van és egy bolygónk” nevű programot.

tovább

Minőség

A Danone Csoport a termékeit az érvényes előírások betartásával biztonságos úton állítja elő. A termékbiztonság szavatolására élelmiszer-biztonsági rendszert, HACCP rendszert működtet. Az elemzés fizikai, kémiai, biológiai veszélyekre terjed ki.

tovább

Műanyag kisokos

A Danone Magyarország Kft. és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásának eredményeként megszületett kisokos célja, hogy mindenki számára könnyen érthető tájékoztatást  nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról és azoknak újrahasznosítási lehetőségeiről, segítve ezzel környezettudatos döntéseinket.

tovább

A karbonsemlegesség felé

A klímaváltozás az emberiség súlyos, rendszerszintű kihívása - nem csak a jövő, de az itt és most problémája is. A Danone a maga részéről áll a kihívás elébe, és a szén-dioxid lábnyoma folyamatos csökkentése mellett vállalja, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé teszi működését.

tovább

A körforgásos gazdaságért

Célunk, hogy tápláló és magas minőségű élelmiszereket kínáljunk fogyasztóinknak 100%-ban visszaforgatható alapanyagokból készült csomagolásban, hogy ezek a csomagolóanyagok ne kerüljenek vissza a természetbe, hanem használatban maradjanak.

tovább

Társadalom

Az 1999-ben A Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” program egy olyan keretprogram, amelynek égisze alatt valósítja meg vállalatunk országos társadalmi célú támogató kezdeményezéseit.

tovább