A körforgásos gazdaságért

Bolygónk védelme a Danone egyik legfontosabb értéke, mely globális ’One Planet, One Health’ („Egy életünk van és egy bolygónk”) elnevezésű jövőképünk egyik központi eleme. Célunk, hogy tápláló és magas minőségű élelmiszereket kínáljunk fogyasztóinknak 100%-ban visszaforgatható alapanyagokból készült csomagolásban, hogy ezek a csomagolóanyagok ne kerüljenek vissza a természetbe, hanem használatban maradjanak.

A Danone számos vállalást tett ezen a területen. Az első és legfontosabb, hogy 2025-re cégünk valamennyi csomagolása visszaforgatható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz, és emellett lépéseket teszünk, hogy kiszűrjük és megszűntessük a szükségtelen műanyag csomagolóanyag használatát is a termékeinknél.

Annak érdekében, hogy csomagolóanyagainkat visszaforgathassuk, újrahasznosíthassuk vagy komposztálhassuk, szükség van egy működő visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszerre. Ezért aktívan teszünk azért, hogy lehetőség szerint ne csak teljesítsük, de túl is haladjuk a különböző törvényhozók által lefektetett visszagyűjtési célokat. Egy ilyen célrendszer például az EU-s előírás, mely 2025-ig 90 százalékos begyűjtési arányt szab meg műanyagpalackok terén.

A „One Planet. One Health” („Egy életünk van, és egy bolygónk”) jövőképünkkel összhangban elkötelezettek vagyunk a hazai fenntartható környezet hosszútávú megőrzése iránt. A Danone és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásának eredményeként ezért született meg a Műanyag kisokos, hogy mindenki számára könnyen érthető tájékoztatást nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról, és azoknak újrahasznosítási lehetőségeiről. A kisokos végén a hazai műanyagfajták részletes ismertetése található – beleértve azt is, hogy mely fajtával mi a teendő, segítve ezzel a fogyasztóink és munkavállalóink környezettudatos döntéseit egyaránt.