Környezetvédelem

A Danone Csoport, így a Danone Kft. versenypozíciójának fenntartásához elengedhetetlennek tartja, hogy a környezetvédelmet  tevékenysége minden területén kiemelten kezelje.

A Csoport Környezetvédelmi Kartában rögzített környezetvédelmi elkötelezettségét a magyarországi tevékenységek során is érvényesítve meghatározta a környezetközpontú irányítás legfontosabb alapelveit, melyeket jelen környezetvédelmi nyilatkozata rögzít.

Számunkra fontos az, hogy sohasem feledkezzünk meg arról, hogy felelősséggel viseltessünk a társadalmi környezetünk iránt és, hogy olyan hatékony megoldásokat alkalmazzunk, melyekkel földünk tartalékait hosszú távon meg tudjuk őrizni. Céljaink megvalósításához a Danone Kft. elkötelezett az ISO 14001 szerinti környezetközpontú irányítási rendszer hatékony működtetése mellett.

Mit tesz a Danone Kft. környezete megóvásáért?

  • Törekszik a gazdasági tevékenységeire vonatkozó környezetvédelmi jogi, hatósági, a Danone Csoport által előírt, valamint egyéb követelmények betartására, azok teljesítését folyamatosan nyomon követve működik.

  • Folyamatosan fejleszti környezetvédelmi teljesítményét, a technológiák és tevékenységek fejlesztésénél, meghatározásánál és bevezetésénél a környezetszennyezés megelőzésének elvét is egyenrangú tényezőként veszi figyelembe és valósítja meg a környezetvédelmi szempontokat tevékenysége minden fázisában és területén.

  • Az erőforrásokkal (anyag- és energiafelhasználással) gondosan és felelősségteljesen bánik, fajlagos felhasználásukat csökkenti.

  • A meglévő technológiákat, az azokból származó környezetterhelő kibocsátásokat folyamatosan figyeli, az anyavállalattal együttműködve keresi és bevezeti a keletkező szennyezések csökkentési megoldásait, beleértve a széndioxid kibocsátás csökkentését szolgáló megoldásokat.

  • Elősegíti beszállítói és vevői környezeti teljesítményének fejlesztését.

  • A vészhelyzeti lehetőségek megelőzésére, illetve csökkentésére törekszik.

  • Fejleszti munkavállalói környezettudatosságát és e tárgyban folyamatos információcserére törekszik a dolgozókkal.

  • Környezetvédelmi nyilatkozatát és a környezetközpontú irányítással kapcsolatos érdemi információkat a nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi.

 

Minőség

TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA ÖSZTÖNZŐ PROGRAM

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” elnevezésű, egészséges életmódra ösztönző programot a Danone Kft. azzal a céllal indította, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos általános és speciális ismereteket, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Legyél bajnok!

Az egészséges étkezés, a szabadidő aktív eltöltése és az egészséges életmódra nevelés érdekében a Danone Kft. a X. Kerületi Önkormányzattal és a helyi általános iskolákkal együttműködésben interaktív, játékos oktatási programot indított el Budapesten a X. kerületben

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség