Danone Nemzetközi Junior Focikupa

 Idén újra megrendezzük Magyarországon a Danone Nemzetközi Junior Focikupát!

A Danone Csoport világszerte 15 éve rendezi meg rendszeresen ezt a labdarúgó tornát, amelyen ez idő alatt mintegy 2,5 millió gyermek vett részt világszerte. Az évről évre egyre több országban zajló focikupa nemzetközi fővédnöke Zinadine Zidane, a hazai tornát pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség elvi támogatásával és Fehér Csaba korábbi válogatott labdarúgó fővédnökségével valósítjuk meg.

A magyar tornán a Honvéd FC, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, az Újpest FC, az Dorog FC, a Dinamo Star, az Ikarus BSE, a II. kerületi UFC, valamint a Vasas Kubala Akadémia U12-es csapatai küzdenek meg egymással a június 13-14-i hétvégén, a Vasas Pasarét Sportcentrumban.

A Danone Nemzetközi Junior Focikupával célunk, hogy a magyar gyermekek számára is nemzetközi szintéren való megmérettetési lehetőséget biztosítsunk úgy, hogy mindeközben az egészséges életmódra és táplálkozásra ösztönözzük őket.

2015-ben a Nemzetközi Focikupa nemzeti döntőit 32 országban játsszák a csapatok április és június között. A bajnok csapatok pedig októberben, Marokkóban mérhetik majd össze erejüket a  Focikupa nemzetközi döntőjén.

A nemzetközi honlapon, a www.danonenationscup.com oldalon további információkat találhatnak a Danone Nemzetközi Junior Focikupával kapcsolatban.

Danone Nemzetközi Junior Focikupa magyar nagykövete

Fehér Csaba a Danone Nemzetközi Junior Focikupa magyarországi fővédnöke 41-szeres válogatott futballista. Profi pályafutását 17 évesen Pécsett kezdte, majd az Újpest, ezt követően pedig az MTK igazolta le. Nemzetközi pályafutását Belgiumban kezdte, később pedig Hollandiában a NAC Breda-nál valamint a PSV Eindhovennél folytatta profi karrierjét. 2011 óta ismét Magyarországon játszik. Csaba rendkívül fontosnak tartja az utánpótlásnevelést, amelyhez tevékenyen hozzájárul: jelenleg a Vasas Kubala Akadémián tevékenykedik, az U16-21-es korosztály pályaedzőjeként. A Danone Nemzetközi Junior Focikupa a fiatalok számára valós nemzetközi megmérettetési lehetőséget biztosít, így örömmel csatlakozott fővédnökként a programhoz.

A Danone Nemzetközi Junior Focikupa résztvevő csapatai Magyarországon

Honvéd FC
A Magyar Futball Akadémia, a Honvéd FC utánpótlásáról gondoskodó intézmény, a legeredményesebben működő labdarúgó akadémia Magyarországon, hiszen megalakulása óta 13 bajnoki címet nyert el. Az akadémia célja, hogy olyan labdarúgókat neveljen, akik a Honvéd FC első csapatának megfelelő szintű játékosaivá válhatnak.
Alapítás éve: 1904
Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának az utánpótlás a legfontosabb, s hisznek abban, hogy a magyar labdarúgás csak alulról építkezve tehető ismét sikeressé. Az akadémián nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvtanulásra is. A felcsúti intézetet a futball utánpótlás-nevelés magyar és a nemzetközi szakmai központjaként tartják számon.
Alapítás éve: 2007
Újpest FC
Az UTE labdarúgó-szakosztályának színeiben évről évre egyre több fiú és lány játszik, az utánpótlás-nevelést rendkívül fontosnak tartják. A klub kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyerekek megismerjék az egyesület múltját és hagyományait, hogy ne csak a labdarúgás, de a klub iránt is elkötelezettek legyenek.
Alapítás éve: 1885
Dorogi FC
A dorogi klub elengedhetetlennek tartja a magas színvonalú utánpótlás-nevelést, amit felújított sportpályával, új edzőpályával és nagy tapasztalattal rendelkező edzőkkel igyekeznek biztosítani. A sport iránt elkötelezett vezetők által kitűzött elsődleges cél, hogy eddig elért sikereiket tovább fokozzák.
Alapítás éve: 1914
Dinamo Star
A Dinamo Star olyan futball szakmai képzést biztosít, amely által növendékeik technikai és taktikai tudását is magas szintre fejleszthetik. A sportolói képzés mellett, a klub nagy figyelmet fordít a játékosok előmenetelére és élményekben gazdag személyes fejlődésére. Az egyesület az U6-U13 közötti korosztályokra fordít kiemelt figyelmet, céljuk ugyanis, hogy minél több helyről, minél korábban kezdjék meg a jövő labdarúgóinak kiválasztását.
Alapítás éve: 2010
Ikarus BSE
Az Ikarus BSE célja, hogy minél több gyereket elindíthasson a sikeres sport pályafutás irányába. Tanulóik képzéséhez nem csak a megfelelő szakmai hátteret, de egy minden igényt kielégítő sporttelepet is biztosítani kíván, ezért kiemelt figyelmet fordít létesítményeinek fejlesztésére. Az egyesület utánpótlás csapatai országszerte ismertek és elismertek.
Alapítás éve: 1949
II. kerületi UFC
A II. kerületi ifjúsági labdarúgó egyesület célja, hogy az általa nevelt gyerekek közül minél többen, minél magasabb szakmai szintre juthassanak a magyar futballban. A fizikai képzés mellett nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a gyerekek személyiségét is formálják, és igazi sportembereket adjanak ki kezeik közül olyan emberi tulajdonságokkal, mint például az önfegyelem és a becsületesség.
Alapítás éve: 1994
Vasas Kubala Akadémia
Bár a Vasas Kubala Akadémián rendkívül fontosnak tartják az elitképzést, azért nem feledkeznek meg egy másik fontos célról: a gyerekek élethosszig tartó sportolásra neveléséről. Ennek érdekében minden évben hozzávetőlegesen 500 fiatalt képeznek az akadémián, akiket személyre szabott tehetséggondozásban részesítenek.
Alapítás éve: 1911

 

Minőség

TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA ÖSZTÖNZŐ PROGRAM

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” elnevezésű, egészséges életmódra ösztönző programot a Danone Kft. azzal a céllal indította, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos általános és speciális ismereteket, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Legyél bajnok!

Az egészséges étkezés, a szabadidő aktív eltöltése és az egészséges életmódra nevelés érdekében a Danone Kft. a X. Kerületi Önkormányzattal és a helyi általános iskolákkal együttműködésben interaktív, játékos oktatási programot indított el Budapesten a X. kerületben

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség