Legyél bajnok!

Magyarországon minden negyedik 7-14 éves korú gyermek túlsúlyos vagy elhízott, szabadidejüket legtöbbször a televízió és a számítógép előtt töltik, nem igazán élvezik a mozgás és a sport előnyeit-örömeit, továbbá többségük nem ismeri kielégítően a kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás fő elemeit és nem fogyaszt tejterméket rendszeres jelleggel.

Az egészséges étkezés, a szabadidő aktív eltöltése és az egészséges életmódra nevelés érdekében a Danone Kft. a X. Kerületi Önkormányzattal és a helyi általános iskolákkal együttműködésben interaktív, játékos oktatási programot indított el Budapesten a X. kerületben.

A 2012. első félévében megrendezésre kerülő program keretében az 5. osztályos gyerekek szórakoztató, információkban gazdag és egészséges életmódhoz kapcsolódó eseményeken - például egyedi osztályfőnöki órákon, kerületi vetélkedőn - vehettek részt. Szakmai együttműködő civil partner a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa).

A program támogatói és aktív közreműködői a Non Stop Vokálegyüttes és az Appril Project tánccsoport voltak, akikkel a gyerekek a program végén közös videoklipet forgattak.

 

A program lépései

Fergeteges nyitóbulival indult a program a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális központban, melynek az volt a célja, hogy felhívja a gyerekek (elsősorban az 5. osztályos tanulók) figyelmét a programra.  

  • Tanároknak szóló tréning, melynek keretében a pedagógusok szakemberektől kaptak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához.
  • Játékos, ismeretterjesztő óra az 5. osztályosok számára, amely során az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhattak a gyerekek lényeges információkat.
  • Kerületi vetélkedő a X. kerületi általános iskolák között. A rendezvényen az 5. osztályos tanulók a Legyél bajnok! program során szerzett információk alapján mérték össze tudásukat.
  • Ünnepélyes, zenés díjátadás. Értékes fődíj átadása a nyertes iskola számára.
  • Videoklip-forgatás a Non Stop Vokálegyüttes, az Appril Project tánccsoport és a Legyél bajnok! programban részt vevő 5. osztályosok közreműködésével.

A dokumentumok megtekintéséhez legyen szíves adja meg az alábbi adatokat! Köszönjük szépen!

 

Minőség

TEGYÜNK EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA ÖSZTÖNZŐ PROGRAM

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” elnevezésű, egészséges életmódra ösztönző programot a Danone Kft. azzal a céllal indította, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos általános és speciális ismereteket, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Legyél bajnok!

Az egészséges étkezés, a szabadidő aktív eltöltése és az egészséges életmódra nevelés érdekében a Danone Kft. a X. Kerületi Önkormányzattal és a helyi általános iskolákkal együttműködésben interaktív, játékos oktatási programot indított el Budapesten a X. kerületben

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség