A joghurt története

A joghurt származása nem igazán ismert, viszont több ezer éve nagyon népszerű a Balkánon és távoli tájakon, mint Ázsia és Afrika

A joghurt szó eredetileg török származású (yoğurt) és bár nem tudjuk pontosan, hogy mióta fogyasztják, de már az Ószövetségben is megemlítik a savanyított tej jótékony hatásait, amelynek állítólag Ábrahám is köszönhette hosszú életét

A 19. századbana párizsi Pasteur Intézetben dolgozó Ilja Iljics Mecsnyikov volt az, aki felfedezésével elindította a joghurt világkörüli útját. Mecsnyikov az 1800-as évek végén azt kutatta, hogy a bolgár hegyi pásztorok miért éltek sokáig. A század végén felfedezte, hogy a tejsavbacilusok elpusztítják a bélben levő mérgező anyagokat és így tudományosan bizonyította a joghurt jótékony hatásait. Kitenyésztette a joghurtból a tej alvadását előidéző baktériumfajt és elkeresztelte bolgár tejbacilusnak, Lactobacilus Bulgaricusnak. Ezt a felfedezést 1908-ban Nobel-díjjal jutalmazták

1919-ben a Danone alapítója, Isaac Carasso, elkészíti első, saját fejlesztésű joghurtját Barcelonában Mecsnyikov segítségével. Ezeket a termékeket először patikákban kezdik el árulni.

Danone hírek

Tippek a belülről fakadó mosolyokért

2014.03.24.

Elelmiszer.hu, Trademagazin.hu – 2014-03-24

Világhírű énekesnő ragad joghurtos kanalat

2014.03.14.

Shakirával kötött nemzetközi együttműködési megállapodást a Danone Csoport.
2013-03-14
Mmonline.hu, Mti.hu, Joy.hu, Kreatív.hu, Élelmiszer.hu, Trademagazin.hu, Marketinginfo.hu, Brandtrend.hu, Starity.hu, Baranyanet.hu, Fitinthecity.hu, Btl.hu, Mosaiconline.hu –

Kérdésed van?

Hívj minket vagy kérdezz online!

06 40 44 11 44

 

Elfogadom a jogi nyilatkozatot

infovonal és közösség