Csecsemő és kisded táplálás

A fogantatástól a gyermek 3 éves koráig tartó időszak kiemelten fontos. Ekkor a gyermekek egész életüket meghatározó fejlődésen mennek keresztül. Ezen időszakban a táplálás fontos szerepet játszik az optimális fejlődésben. A baba életkorának megfelelő mennyiségi és minőségi táplálás olyan felnőttkori népbetegségek megelőzésében is segíthet. Ilyen például az elhízás, a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

A Nutricia tapasztalata a csecsemőtáplálás területén több mint 120 évre tekint vissza. Közel 50 éve alapította meg a Nutricia anyatejkutató központokat, ahol több mint 35 országból mintegy 400 szakértője kutatja az anyatej komplex összetételét.

Ezek a kutatási programok segítséget nyújtanak nekünk abban, hogy megismerjük az anyatej előnyeit és megoldást találhassunk minden felmerülő táplálkozási igényre abban az esetben, ha az anyatej bármilyen okból nem elegendő, vagy egyéb speciális táplálkozási szempontokat kell figyelembe venni.

Ezt a tudást ültetjük át a hozzátáplálási időszakra is. A tejalapú táplálás mellett a szilárd és kanalas ételek kínálatával is segítjük a szülőket abban, hogy minden életkornak megfelelő étrendet tudjanak biztosítani gyermekeik számára.