Minőség

A Danone Csoport a termékeit az érvényes előírások betartásával biztonságos úton állítja elő. A termékbiztonság szavatolására élelmiszer-biztonsági rendszert, HACCP rendszert működtet. Az elemzés fizikai, kémiai, biológiai veszélyekre terjed ki.

A rendszer működtetését, folyamatos felülvizsgálatát a Danone Csoporton belül a HACCP csoport végzi. Felülvizsgálatot minden egyes terméknél évente végez a csoport, ha a gyártás során nem történt módosítás. Új termék bevezetése előtt, vagy a termék gyártási körülményeinek megváltozásakor, valamint az összetevők módosításakor szintén felülvizsgálatot, elemzést végez.

A rendszer hibátlan működését a belső auditokon keresztül a Danone Csoport minőségbiztosítási osztályai végzik. Rendszeres külső auditokat is végeznek.

FSSC 22000

Az FSSC 22000 nemzetközi szabvány alapján az auditorok a vállalat élelmiszer biztonsági irányítási rendszerét vizsgálták át, mely kiterjedt az egész vállalat működésére, a külső kapcsolatok kezelésére, valamint az előírásoknak való megfelelőségre egészen a fogyasztókig. Az audit során ellenőrizték a késztermékszállítás során azokat a kritikus pontokat, melyek megfelelő szabályozásával folyamatosan tudjuk biztosítani vevőink számára a kiváló minőségű és biztonságosan fogyasztható termékeket.

A Danone Magyarországon is a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően forgalmazza a termékeit. Törekszik a fogyasztók egészséges táplálkozásának kielégítésére az élelmiszer-biztonsági szabályok maximális betartása mellett.