Minőség

A Danone Csoport a termékeit az érvényes előírások betartásával biztonságos úton állítja elő. A vállalatcsoport a termékbiztonság szavatolására a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert működteti. Az elemzés fizikai, kémiai és biológiai veszélyekre egyaránt kiterjed.

A rendszer működtetését, folyamatos felülvizsgálatát a Danone Csoporton belül a HACCP csoport végzi. Ha a gyártás során nem történt módosítás, a csoport évente végez felülvizsgálatot minden egyes terméknél. Új termék bevezetése előtt, vagy a termék gyártási körülményeinek megváltozásakor, valamint az összetevők módosításakor szintén felülvizsgálat és elemzés kerül kivitelezésre.

A rendszer hibátlan működését a belső auditokon keresztül a Danone Csoport minőségbiztosítási osztályai végzik, illetve rendszeres külső auditokra is sor kerül.

FSSC 22000

Az FSSC 22000 nemzetközi szabvány alapján az auditorok a vállalat élelmiszer biztonsági irányítási rendszerét vizsgálták át. Ez kiterjedt az egész vállalat működésére, a külső kapcsolatok kezelésére, valamint az előírásoknak való megfelelőségre egészen a fogyasztókig. Az audit során ellenőrizték a késztermékszállítás során azokat a kritikus pontokat, melyek megfelelő szabályozásával folyamatosan tudjuk biztosítani vevőink számára a kiváló minőségű és biztonságosan fogyasztható termékeket.

A Danone Magyarország a mindenkori hatályos jogszabályoknak megfelelően forgalmazza a termékeit. Törekszik a fogyasztók egészséges táplálkozásának kielégítésére az élelmiszer-biztonsági szabályok maximális betartása mellett.