Társadalom

Az 1999-ben a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” program egy olyan keretprogram, amelynek égisze alatt valósítja meg vállalatunk országos társadalmi célú támogató kezdeményezéseit.

A Danone Kft. az évek során számos jótékony ügyet támogatott a programon keresztül.

A „Tegyünk együtt a gyermekekért”, vagy röviden TEGY programunk révén évekig támogattuk a daganatos és leukémiás megbetegedésben szenvedő gyermekek rehabilitációját. Összesen több mint 291 millió forint gyűlt össze a programban erre a célra.

A program másik pillére az egészséges életmódra ösztönözte a fiatalok célcsoportját. Ezt a Danone Kft. azzal a céllal indította, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos általános és speciális ismereteket, hogy ezeknek segítségével egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Az egészségnevelő program oktatási részét hazai elismert szakmai szervezetek, többek között az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (korábban OÉTI), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) bevonásával dolgoztuk ki.

Szintén a program részeként szervezzük meg évek óta a Danone Focikupa a Gyermekekért, a világ legnagyobb, a FIFA által is elismert gyermek labdarúgó tornájának hazai fordulóit. Kiemelt célunk, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen, melyhez a környezet védelmére is szükség van. Gyermekeink egészsége pedig mind közül a legfontosabb. A program alapvető eleme az egészséges életmód – azon belül a megfelelő táplálkozás és a sport – népszerűsítése, hozzájárulva ezáltal a jövő magyar generációinak életminősége javításához.

A Danone Családi Egészségnap keretében megrendezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó torna révén a világ legnagyobb, 10-12 éves gyermekeknek szóló focikupája nemcsak a sport és a foci szeretetére, de az egészséges táplálkozásra is neveli a gyermekeket.

A kupa hazai fővédnöke évek óta Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane, focilegenda.