Klinikai táplálás

A legtöbb betegség megelőzéséhez és orvosi kezeléséhez az optimális tápláltsági állapot, a kiegyensúlyozott táplálékfelvétel vagy tápanyag-biztosítás elengedhetetlen. Ennek elérésében nyújt segítséget a speciális táplálás, más néven a táplálásterápia.

A Danone speciális, gyógyászati célra szánt termékei, a Nutricia iható speciális élelmiszerek és szondatermékek, amelyek a táplálásterápia során kerülnek alkalmazásra. Segítségükkel biztosítható, hogy mennyiségileg és minőségileg megfelelő táplálék juthasson a szervezetbe.

Célunk, hogy a táplálásterápia a betegségek kezelési protokolljainak szerves részévé váljon, és a különböző terápiákhoz fejlesztett speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszereinkkel hozzájáruljunk a terápia hatékonyságához. Annak érdekében, hogy minden beteg megkapja az igényeinek megfelelő táplálásterápiát, a speciális élelmiszereken túl táplálást segítő eszközöket, szondatáplált betegek számára otthoni szakápolást, az étrendi problémákkal küszködők számára telefonos diétás tanácsadást biztosítunk. Szerepet vállalunk az egészségügyi szakemberek képzésében is.

Klinikai táplálási portfóliónk

Iható és szondán keresztül fogyasztható speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek széles választéka
A szakemberek a Nutricia termékek széles skálájából választhatják ki a terápiájukat leginkább támogató megoldást. Az iható termékeink azoknak a betegeknek készülnek, akik a szükséges energiát és tápanyagokat normál étkezéssel nem tudják fedezni. A szondatáplálásra szoruló betegeknek (pl. kórházi kezelés alatt vagy otthoni ellátásban) speciális, szondán keresztül fogyasztható élelmiszereket és táplálást segítő eszközöket forgalmazunk.

Megoldás speciális igényekre
Folyamatos fejlesztéseinkkel és innovatív új termékeinkkel megoldást kínálunk a speciális tápanyagszükséglettel rendelkező betegek, gyermekek vagy kis súlyú csecsemők különleges igényeire is. A gyermekek igényeihez adaptált speciális termékek a megoldások széles skáláját biztosítják.

Terápia ritka anyagcserezavarokkal és táplálékallergiával élők számára
Számos Nutricia termékünk elérhető a leginkább specializált üzletágunk a gasztroenterológia, neurológia, epilepszia, ritka anyagcserezavarok és súlyos ételallergiák területén is. A termékek elengedhetetlenül fontosak a betegek életminőségének fenntartásához, bizonyos esetekben pedig nélkülözhetetlenek a túléléshez.
A korszerű táplálásterápia a betegségspecifikus diéta révén biztosítja a megfelelő tápanyagellátást. A táplálásterápia alkalmazásával jelentősen hozzájárulhatunk a beteg életminőségének javulásához, a felépülés meggyorsításával és az önállóság támogatásával.

A táplálkozásterápiáról bővebben itt olvashat.

További szolgáltatásaink

Nutricia Tanácsadó Szolgálat
Dietetikus szakértő válaszol a nutricia.hu honlapon elérhető étrendekkel, valamint az Otthonápoló szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

Nutricia Otthonápoló Szolgálat
A Nutricia Otthonápoló Szolgálat több, mint 20 éve elkötelezett az otthoni szondatáplált betegek és gyermekek szakmai támogatása mellett. Évente mintegy 1600 otthonában szondatáplálát betegnek nyújt szakmai támogatást országosan és térítésmentesen.