Budapest, 2021. december 15. – 2021-ben a Danone két hazai vállalata (a Danone Magyarország Kft. és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.) többmillió forint értékben klinikai tápszert, kórházi segédeszközt és tej-, illetve növényi alapú terméket adományozott hazai kórházaknak és rászoruló magyar családoknak. A két vállalat fontosnak tartja, hogy a termékein keresztül az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás erejével támogassa a környezetében élő rászoruló közösségeket és egészségügyi intézményeket.

A Danone mintegy 10 éve áll szoros partneri kapcsolatban a Magyar Élelmiszerbankkal (MÉB). A vállalat 2021-ben is együttműködött az alapítvánnyal, összesen több, mint 72 tonnányi terméket juttatva el a rászoruló magyar családoknak. A Danone és a Numil idén októberben együtt vett részt a Magyar Élelmiszer Bank által szervezett Adománykonvoj rendezvényen, ahol a Danone két hazai cége összesen közel 30 raklapnyi terméket adományozott a nélkülözőknek.

A Numil portfóliója kapcsán ezer szállal kötődik az egészségügyhöz, így a vállalat fontosnak tartja, hogy ezeket az intézményeket is lehetőségeihez mérten támogassa. A Numil több milliós értékű klinikai tápszert és kórházi segédeszközt adományozott a nyíregyházai Jósa András Oktatókórháznak, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházaknak, a Debreceni Egyetem Klinkai Központnak és a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnak is az idén.

A Danone hazai vállalatai elkötelezett segítői a helyi közösségeknek – ezért a két vállalat többezer tej-, illetve növényi alapú terméket, klinikai és kórházi segédeszközt adományozott idén. Mindkét cég elismert szakmai múltra és tudásra építve, nemzetközi és hazai partnereikkel együttműködve továbbra is arra törekszik, hogy a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozást elősegítő termékeikkel támogassák az embereket az élet minden fázisában.

„Küldetésünk a Danone-nál, hogy termékeink révén a lehető legtöbb magyar fogyasztónak biztosítsuk az egészséges életvitelt – nyilatkozta dr. Kralovánszky Gábor, a Danone Magyarország Kft. és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.  vállalatok ügyvezetője. – Az »Egy életünk van, és egy bolygónk« jövőképünk lényege, hogy partnereinkkel közösen tegyünk az egészséges táplálkozásért, és ezzel együtt a bolygónk egészségéért is. A Danone-nál és a Numilnál hisszük, hogy együtt erősebbek vagyunk és ott tudunk segíteni, ahol erre a legnagyobb szükség van.” A Danone felelősséget érez a környezetéért, a környezetében élő közösségekért és a munkatársaiért. A Danone Magyarország Kft. és a Numil Kft. elkötelezett közvetlen környezetének támogatásában, hiszen mint vállalatok csak akkor képesek fejlődni, ha egészséges az a közösség, amelynek ők maguk is tagjai. A cég köszöni minden partnerének és munkavállalójának, akik ebben az évben is lehetővé tették, hogy a Danone támogatást nyújthasson és visszaadhasson környezetének!