Bolygónkon egy olyan világjárvány terjed, amely mindannyiunkat érint.

Ebben a különösen nehéz helyzetben mi – a Danone munkatársai – nap mint nap, világszerte, minden országban, ahol jelen vagyunk, kivételes elköteleződöttséggel fogunk össze azért a közös célért, hogy megvédjük a termékellátási láncunkat, hogy továbbra is folyamatosan biztosíthassuk fogyasztóink napi élelmiszerellátását.

A legfontosabb feladatunk az, hogy gondoskodjunk a világon mind a 100 000 alkalmazottunk és a partnereink biztonságáról is.

A Danone-nál az alábbi intézkedéseket tesszük munkatársaink védelme és ellátási láncunk erősítése érdekében:

  • Világszerte mind a 100.000 Danone dolgozó munkahelye június 30-ig biztosított, emellett az összes alkalmazott széleskörű ellátást (egészségügyi és gyermekgondozási) vehet igénybe.
  • Külön bónusz kerül kifizetésre a járvány idején a munkájukat továbbra is munkahelyükön, gyárüzemben, vagy külső helyszínen végző munkavállalók számára.
  • A Danone ökoszisztémájába tartozó 15 000 kis- és középvállalkozásnak (gazdák és beszállítók), a Danone Manifesto Ventures portfólió vállalkozóinak és közösségeinek rövid távú likviditásának megkönnyítése, 300 millió euróig terjedő támogatással, amelyet a Danone a pénzforgalmából finanszíroz.