A Danone küldetésével összhangban, miszerint termékeink révén szeretnénk hozzájárulni a lehető legtöbb ember egészséges életviteléhez, igyekszünk segíteni a helyes étkezési szokások kialakításában, ösztönözni az egészségesebb életmódot, és segíteni a fogyasztókat a helyes döntésekben. 

A Nutri-Score rendszer támogatása és termékeink csomagolásain történő bevezetése tükrözi a vállalat elkötelezettségét a megfelelő táplálkozás és a tájékozott döntések ösztönzése mellett. A Danone ezért támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek célja a fogyasztók oktatása és széleskörű tájékoztatása. Úgy gondoljuk, hogy a tápanyagok értékelésén alapuló önkéntes tápértékjelölő rendszer, például a Nutri-Score, támogatja a helyes élelmiszerek kiválasztását. A Nutri-Score címkézés megkönnyíti a tápértékjelölés olvashatóságát és megértését, lehetővé téve, hogy a termékek tápértékét a vásárló egy pillantással felmérje az élelmiszerek széles választékával szemben. 

Miért választottuk a Nutri-Score tápértékjelölést?

  • A Nutri-Score jelölés, mely a termék csomagolások elülső oldalán található, megkönnyíti a tápértékjelölés olvashatóságát és megértését, lehetővé téve azt, hogy a termékek tápértékét a vásárló egy pillantással felmérje az élelmiszerek széles választékában.
  • Hatékony, mert a fogyasztók számára átfogó értékelést nyújt a termék tápértékéről egy egyszerű, öt típusú kód és megfelelő színek felhasználásával.

Jövőképünkkel összhangban

A Danone meggyőződése, hogy nem csak a saját életünket, de az egész világot is megváltoztathatjuk a tudatos táplálkozással. Mégpedig úgy, hogy saját egészségünkön kívül arra is odafigyelünk, hogy segítsük a fenntartható élelmiszeripart és vízgazdálkodást. Így nem csak magunkért tehetünk, de bolygónkért is.

Ezért fogalmazta meg cégünk nemzetközi jövőképét, a ’One Planet, One Health’ („Egy életünk van és egy bolygónk”) nevű programot, melyben a vállalat számos egysége vállal kötelezettséget például a termékfejlesztés vagy a környezetvédelem területén.

A Danone célja, hogy partnereivel közösen tegyen a táplálkozásért és a bolygónk egészségéért, mert az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás is elengedhetetlen, és ehhez az egészséges környezet is szükséges.

Az „Egy életünk vagy és egy bolygónk” jövőképünk, a 2020-ban útjára indított „Lépjük meg együtt, kis léptekkel a jövőért” CSR programunk során is megjelenik. A program során táplálkozási és környezetvédelmi szakértő partnereink bevonásával hét átfogó témában edukáltuk, inspiráltuk és mozgósítottuk a vállalat magyarországi munkatársait.

Hiszünk, abban, hogy a Nutri-Score jelölő rendszer fokozatos bevezetése a Danone termékek csomagolásain jövőképünk és a „Lépjük meg együtt, kis léptekkel a jövőért” programunk további folytatása, mivel a változás katalizátorai akarunk lenni, hiszen csak egy életünk van és egy bolygónk.