A Danone Kft. kiváló elismerésben részesült a Hungarian Business Leaders Forum idén első alkalommal meghirdetett HBLF Sokszínű és Méltányos Munkahely pályázatán.

Az egyedülálló díjban azok a magyar vállalatok részesültek, melyek aktívan tesznek a nemek közötti egyenlőség eléréséért és célzott intézkedéseket vezettek be azért, hogy a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás elvei érvényesüljenek szervezetükben, és mindezt objektív adatokkal alátámasztott pályázatukban mutatták be. 

A HBLF Sokszínű és Méltányos Munkahely pályázat eredményeken és objektív mutatókon alapuló felmérésének célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sokszínűség és befogadás fontosságára a munkahelyeken, és ösztönözze a vállalatokat a folyamatos fejlődésre.

Az elismerés megvalósulását az EY Humán Tanácsadás szakértői egy objektív kritériumrendszer kidolgozásával és a pályázatok értékelésével segítették. A vállalatok törekvéseit kötelező és opcionális kérdések mentén értékelték, 3 fő kategóriába sorolva őket: vállalatok, akiknek még fejlődnie kell akciók és metrikák terén, vállalatok, melyek megfeleltek és azon szervezetek, melyek kiemelkedő eredményeket mutathatnak fel. A „Kiváló minősítés” kategóriában, melyben a Danone-t is díjazták, azok a vállalatok kerültek, amelyek célzott intézkedéseket vezettek be, s ezek értékelésére mérhető, folyamatos utánkövetést is alkalmaznak.

Az értékelés során különös figyelem vetült három kritikus területre: a nők és férfiak arányára, a nők és férfiak közötti fizetési különbségekre és a női és férfi jelöltek arányára a felsővezetői utánpótlástervezés terén. Az EY tanácsadói a résztvevő vállalatok számára egyéni visszajelzést is biztosítanak további fejlődésük érdekében