A körforgásos gazdaságért

Bolygónk védelme a Danone egyik legfontosabb értéke. Ezt támogatja a globális „One Planet, One Healt”’ („Egy életünk van és egy bolygónk”) elnevezésű jövőképünk egyik központi eleme. Célunk, hogy tápláló és magas minőségű élelmiszereket kínáljunk fogyasztóinknak 100%-ban visszaforgatható alapanyagokból készült csomagolásban. Missziónk, hogy ezek a csomagolóanyagok ne kerüljenek vissza a természetbe, hanem használatban maradjanak.

A Danone számos vállalást tett ezen a területen. Prioritásunk, hogy 2025-re cégünk valamennyi csomagolása visszaforgatható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz, és emellett lépéseket teszünk, hogy kiszűrjük és megszűntessük a szükségtelen műanyag csomagolóanyag használatát is a termékeinknél.

Annak érdekében, hogy csomagolóanyagainkat visszaforgathassuk, újrahasznosíthassuk vagy komposztálhassuk, szükség van egy működő visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszerre. Ezért aktívan teszünk azért, hogy lehetőség szerint ne csak teljesítsük, de túl is haladjuk a különböző törvényhozók által lefektetett visszagyűjtési célokat. Egy ilyen célrendszer például az EU-s előírás. Ez 2025-ig 90%-os begyűjtési arányt szab meg műanyagpalackok terén.

A „One Planet. One Health” („Egy életünk van, és egy bolygónk”) jövőképünkkel összhangban elkötelezettek vagyunk a hazai fenntartható környezet hosszútávú megőrzése iránt. A Danone és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége) összefogásának eredményeként született meg a Műanyag kisokos, hogy mindenki számára könnyen érthető tájékoztatást nyújtson a hazai piacon jelenlévő műanyagfajtákról, és azoknak újrahasznosítási lehetőségeiről. A kisokos végén a hazai műanyagfajták részletes ismertetése található – beleértve azt is, hogy mely fajtával mi a teendő, segítve ezzel a fogyasztóink és munkavállalóink környezettudatos döntéseit egyaránt.