A karbonsemlegesség felé

A klímaváltozás az emberiség súlyos, rendszerszintű kihívása – nem csak a jövő, de az itt és most problémája is. A Danone a maga részéről áll a kihívás elébe, és a szén-dioxid lábnyoma folyamatos csökkentése mellett vállalja, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé teszi működését.

Karbonsemlegesség 2050-re

A fogyasztók manapság elvárják, hogy a cégek vállaljanak fontos szerepet a klímaváltozás elleni küzdelemben. A Danone elkötelezett, hogy az élelmiszeripar egyik vezető vállalata legyen a szén-dioxid csökkentése, és az alacsony szénkibocsátású gazdaság terén. Ezért vállaltuk 2015-ös Klíma Politikánkban, hogy 2050-re 100%-ban karbonsemlegessé tesszük működésünket az egész értékláncunkban. Ez azt jelenti, hogy az alapanyagainkat szolgáltató farmoktól, a csomagolóüzemek kibocsátásáig történő folyamat minden eleméért felelősséget vállalunk.

A Danone karbonsemlegességet célzó stratégiája a következő pillérekre épül: a kibocsátás minimalizálása; a mezőgazdasági gyakorlatok átalakítása, hogy a felesleges szénkibocsátást a talaj nyelje el; az erdőirtás kiiktatása a teljes ellátásiláncból; a fennmaradó szénkibocsátás ellentételezése.

A Danone globális karbonsemlegességért tett lépéseiről és terveiről itt olvashat bővebben.