A körforgásos gazdaságért

Bolygónk védelme a Danone egyik legfontosabb értéke, mely új globális ’One Planet, One Health’ („Egy életünk van és egy bolygónk”) elnevezésű küldetésünk egyik központi eleme. Célunk, hogy tápláló és magas minőségű élelmiszereket kínáljunk fogyasztóinknak 100%-ban visszaforgatható alapanyagokból készült csomagolásban, hogy ezek a csomagolóanyagok ne kerüljenek vissza a természetbe, hanem használatban maradjanak.

A Danone számos vállalást tett ezen a területen. Az első és legfontosabb, hogy 2025-re cégünk valamennyi csomagolása visszaforgatható, újrahasznosítható vagy komposztálható lesz, és emellett lépéseket teszünk, hogy kiszűrjük és megszűntessük a szükségtelen műanyag csomagolóanyag használatot is a termékeinknél.

Annak érdekében, hogy csomagolóanyagainkat visszaforgathassuk, újrahasznosíthassuk vagy komposztálhassuk, szükség van egy működő visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszerre. Ezért aktívan teszünk azért, hogy lehetőség szerint ne csak teljesítsük, de túl is haladjuk a különböző törvényhozók által lefektetett visszagyűjtési célokat. Egy ilyen célrendszer például az EU-s előírás, mely 2025-ig 90 százalékos begyűjtési arányt szab meg műanyagpalackok terén.

A Danone a véges természeti erőforrások megóvásáért is tenni kíván, ezért 2025-re valamennyi vizes és egyéb italos palackunk 50 százalékban újrahasznosított alapanyagból készül majd. Ezzel párhuzamosan több más céggel együtt 2021-ig piacra dobjuk az első 75 százalékban biológiai alapú anyagból készült palackokat, 2025-re pedig a tervek szerint a 100 százalékos bio-palackok nagyarányú előállítása is lehetővé válik majd.

Erről bővebben itt olvashat.